Hanneke Hofstra: “In New York ligt een mattenkloppertje uit Oudehorne”

OUDEHORNE – Halverwege de N380, de 21 kilometer lange provinciale verbindingsweg tussen Oudeschoot en Donkerbroek, staat de fraai ogende witte woonboerderij van Hanneke en Sietze Hofstra uit Oudehorne. Achter de woning bevindt zich de vroegere paardenstal, die al even mooi is verbouwd. Wie de deur van de paardenstal opent, komt terecht in een soort van warenhuis voor de inwoners van Madurodam. Welkom in de wereld op schaal 1:12, de wereld van de miniaturisten. “Het is een wereld op zich”, glimlacht Hanneke Hofstra. We zijn een middagje te gast in de poppenhuizen- en miniaturen galerie aan de Schoterlandseweg 133 in Oudehorne, waarvan Hanneke Hofstra achttien jaar geleden voor het eerst de deuren opende. Met verzamelen begon ze al eerder. Volwassenenspul Hanneke Hofstra: “Vijfentwintig jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met miniaturen, dankzij een tentoonstelling van stijlkamers. Ik vond dat zo mooi, dat ik daarna zelf miniaturen ging verzamelen. Ik...

Lees verder »