Slach om ’e Toer evenaart recordaantal deelnemers

Op de laatste vrijdag van het jaar, afgelopen 28 december, stond Surhuizum weer in het teken van de jaarlijkse wandeltocht Slach om ’e Toer. Al vroeg hadden de eerste wandelaars zich verzameld in MFC De Delfeart, waar de start plaatsvond voor de negende editie van dit wandelevenement.Om half negen werden de wandelaars voor het vertrek kort toegesproken door burgemeester Gerben Gerbrandy. Voor Gerbrandy was dit zijn laatste officiële handeling als burgemeester van Achtkarspelen. Gerbrandy gaat per 14 januari 2019 met pensioen. Slach om ’e Toer was de 70ste en laatste activiteit in de gemeente Achtkarspelen in het kader van Leeuwarden Fryslân 2018. De eerste wandelaars liepen de route van 30 km. Een half uur later werden ook de wandelaars van de 20 km uitgeleide gedaan door Gerben Gerbrandy. En vanaf half tien konden ook de wandelaars aan de tocht van 10 km op weg naar de Doarpstsjerke met haar markante...

Lees verder »