KPN NK Afstanden in Thialf een weekend TopSport van hoog niveau

HEERENVEEN – Van vrijdag tot zondag waren de NK afstanden in Thialf, tevens was het toernooi ook een kwalificatiemoment voor de komende internationale wedstrijden voor de komende maanden. Deelnemers ISU EK Allround & Sprint in Collalbo en ISU WK Afstanden (Inzell) De Selectiecommissie Langebaan van de KNSB heeft de rijders bekendgemaakt van TeamNL voor de ISU EK Allround & Sprint (11 t/m 13 januari) en de ISU WK Afstanden in Inzell (7 t/m 10 februari). Dit is gebeurd op basis van de uitslagen van de KPN NK Afstanden, afgelopen weekeinde in Heerenveen. Op basis van een klassement over de 1500 en 3000/5000 meter bij de KPN NK Afstanden zijn de volgende schaatsers geselecteerd voor de EK Allround. Mannen Patrick Roest, Sven Kramer, Douwe de Vries Vrouwen Ireen Wüst, Antoinette de Jong, Carlijn Achtereekte Op basis van een klassement over de 500 en 1000 meter bij de KPN NK Afstanden zijn...

Lees verder »