Be Quick Dokkum wint oefenduel van Leeuwarder Zwaluwen

In een gelijk opgaand duel wist Be Quick met 3-2 te winnen. Frits Veenema scoorde tien minuten voor tijd de winnende treffer. In de eerste helft kregen de gasten de meeste kansen en ook voetballend deed de tweedeklasser zeker niet onder voor de thuisclub.Toch was de openingstreffer voor Be Quick. Ynte Koopal opende fraai op Rudolf Banga en die zorgde voor een prima voorzet, welke koppend werd afgerond door Aldert Hietkamp, 1-0. Leeuwarder Zwaluwen kreeg vlot daarna een prima kans, maar de bal kwam op de lat. De verdiende gelijkmaker viel halverwege de eerste helft na een aanval over rechts.In de tweede helft leek Frits Veenema de Dokkumers vlot op voorsprong te kunnen schieten, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald.Toch liet de tweede treffer niet lang op zich wachten. Rindert Ykema scoorde heel knap vanaf de rand van het strafschopgebied. Halverwege de tweede helft kwamen de Leeuwarder Zwaluwen...

Lees verder »