Kollumer oud-brandweerlieden weer bijeen

Zaterdag 12 jan had de Brandweer van Kollum een reünie voor oud leden van het korps kollum. op initiatief van oud brandweermannen Age Bruining, Andries Detmar en Sjoerd van der Ploeg, weer bijeen in hun vertrouwde kazerne aan de Tochmalaan te Kollum. Zoals vanouds was ook nu de “opkomst” zeer goed.Ze werden welkom geheten door Sjoerd van der Ploeg, initiatiefnemer van deze reünie. Daarna werden de oud leden bijgepraat door ploegleider Albert Hoof over de huidige organisatie. Onder het genot van een kop koffie werden een film en foto’s bekeken. Ook was er een nieuwe. Brandweer auto te bezichtigen die het korps in maart gaat krijgen.Het doel van de bijeenkomst was de oude contacten weer aan te halen en dit jaarlijks te gaan organiseren om de voortgang in de toekomst te waarborgen. De voortgang van brandweer Kollum lijkt wat historie betreft verzekerd omdat uitstromende brandweerlieden van harte welkom zijn zich...

Lees verder »