Nadja Willems exposeert in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen

HEERENVEEN – Nadja Willems, zal in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgelopen jaar hebben ze een tournee gemaakt langs Amsterdam, Moskou en St. Petersburg. In de maand februari zijn ze te zien in de Pronkkeamer waarna ze doorreizen naar de Oekraïne in mei 2019. De portretten zijn geïnspireerd op Russische oude schilderijen met mensen van nu in kleding uit kringloopcentra maar wel met de uitstraling van toen. Omdat Nadja naar deze bijzondere oermoeder is genoemd is zij op zoek gegaan naar haar oermoeder in de schilderijen uit de tijd toen deze rijke dame leefde. Er bestaan geen schilderijen van haar, alleen nog een paar foto’s, hoe zou zij eruit hebben gezien als zij op het schilderdoek zou zijn vastgelegd? De zoektocht heeft een 12-tal portretten geresulteerd. Een gedeelte uit de serie I...

Lees verder »