Linda Walinga geeft Semko worskhop over kindertekeningen en het lezen daarvan

HEERENVEEN – Linda Walinga geeft op 17 januari een gratis Semko worskhop over kindertekeningen en het lezen daarvan. Kinderen staan gedurende een hele dag bloot aan veel indrukken. Al die indrukken hebben het nodig om verwerkt te worden door bijvoorbeeld te spelen, te knutselen of door te tekenen. Als hier geen ruimte voor is dan kunnen er spanningen ontstaan die niet bevorderlijk zijn voor de sfeer in de groep. Tekenen is een manier die we in de school heel goed kunnen gebruiken om kinderen de dagelijkse beslommeringen te laten verwerken en om voor zichzelf een veilige plek te creëren. Wanneer je tekent, zo uit de vrije pols, zonder remmingen, komen er dingen tevoorschijn waar je je niet bewust van bent. Wanneer je tekent breng je creativiteit, inspiratie en fantasie tot leven. Met tekenen kun je vanuit je binnenste oplossingen creëren, plannen maken of simpelweg uitbeelden wat er bij jou speelt....

Lees verder »