Nieuw gemeentewapen en Filmhuis Dokkum in de Weekend Nieuwsshow

Afgelopen zaterdag kwamen weer diverse onderwerpen voorbij tijdens de Weekend Nieuwsshow. De 'Column van de Week' werd deze keer voorgedragen door Freyan Bosma, vanuit Zweden vertelde hij de inwoners van Noordoost Fryslân over zijn goede voornemens.Simon Bosma vertelde namens de gemeente Noardeast-Fryslân over het nieuwe gemeentewapen dat door waarnemend burgemeester Hayo Apotheker was onthuld. Hoe kom je tot het ontwerp? Simon Bosma: ,,Het is een schild, waarbij is gekeken naar de wapens van de oude gemeenten. In het midden zie je een groot groen vlak, die kenmerkt het agrarische gedeelte. Bovenin zie je een blauwe baan, die symboliseert dat het een kustgemeente is. Daar tussenin zie je een gele baan, die de zandgrond symboliseert. Helemaal bovenop zie je een kroon, die is overgenomen van de wapens van de gemeenten Kollumerland en Dongeradeel. Helemaal in het midden zie je een gouden ster, en die is teruggekomen van alle andere wapens.”Met Gaatske...

Lees verder »