Sven Kramer en Antoinette de Jong Europees Kampioen allround

COLLABO – Sven Kramer heeft zondagmiddag in Collalbo het Europees Kampioenschap allround op zijn naam geschreven. Het is de tiende keer dat de Fries het EK allround wint. Op de tien kilometer werd Kramer tweede achter Patrick Roest, met een tijd van 13.26.88. Eerder op de dag won Kramer al de 1500 meter, en kwam hij aan de leiding in het klassement. Bij het laatste onderdeel, de tien kilometer, moest Kramer een voorsprong van 2,36 seconden op Patrick Roest verdedigen. Kramer begon sterk en had snel een voorsprong op Roest. In de laatste rondes moest Kramer weer wat toegeven en kwam Roest dichterbij. In de laatste ronde wist Roest Kramer in te halen, waardoor hij er met de winst op de tien kilometer vandoor ging. Antoinette de Jong Antoinette de Jong is zaterdag  voor het eerst Europees kampioene allround geworden. De 23-jarige schaatsster won op de Italiaanse buitenbaan drie afstanden...

Lees verder »