Tentoonstelling bij Op Eigen Wjukken

Een goede sfeer, groeiende deelname, geïnteresseerde belangstellenden waren kenmerkend voor het doen slagen van de jaarlijkse postduiven tentoonstelling. De ereprijs voor de mooiste duif, een schitterende beker aangeboden door juwelier Radema, ging naar duivenliefhebber Abele Dijkstra.Na de nodige voorbereidingen konden vrijdagavond 83 duiven in hun toegewezen kooi worden gezet. Zaterdagmorgen was het aan keurmeester H.Smit uit Winschoten de taak om de duiven te beoordelen. Zijn uitleg waarom de ene duif een kwart of half puntje meer of minder krijgt was leerzaam. Heel vaak liet hij als een waaier de staartpennen zien, met aansluitend de vraag: “ Zien jullie hier het verschil met de vorige”. Vier oude staartpennen worden namelijk zwaarder bestraft dan twee oude staartpennen. Bij een prijsverhouding 1 op 3 werden de prijzen in de zes klassen toegewezen.De jonge duiven van vader en zoon Douma uit Kollumerpomp lieten zich in hun klasse als mooiste zien met twee eerste prijzen....

Lees verder »