Urker MANS Formatie geeft concert in Trinitas Heerenveen

HEERENVEEN – Op vrijdag 1 maart 2019 komt de Urker MANS Formatie naar Heerenveen voor een concert in Trinitas. Het repertoire bestaat uit liederen rondom het thema OP REIS. Te denken valt aan geestelijke liederen zoals: ‘Is uw paspoort getekend, Get on Board en Coming home.’ Daarnaast zingen ze bekende klassieke werken zoals ‘Santus’ van Verheiy, ‘Halleluja’ van Händel en ‘Landerkennung’ van Grieg. Het thema heeft ook betrekking op de reislust van de groep. Niet alleen binnen Nederland reizen ze van noord naar zuid maar ook in Canada. De mannen zingen in traditionele Urker kleding onder leiding van de gedreven dirigent Martin Mans. Aan het orgel en de vleugel zit Mark Brandwijk die begeleidt en bovendien een improvisatie verzorgt. Het unieke aan de Urker MANS Formatie is dat elke zanger een solo heeft waardoor hun individuele stemmen nog meer tot hun recht komen. Drie van hen bespelen, naast hun zang,...

Lees verder »