Vijfde editie van de grootste freerunning competitie ter wereld in Jubbega

JUBBEGA – Zaterdag 9 en zondag 10 februari wordt de sporthal van MFG De Kompenije in Jubbega ingericht als een heus Freerunfabriek voor de grootste freerunning competitie ter wereld: het IFKF, het Iepen Frysk Kampioenskip Freerunnning. Eijer Producties zal voor de vijfde keer een volledige sporthal ombouwen tot een echt urban Freerunparcour, met onder andere steigers en auto’s. Dit jaar zullen meer dan 400 freerunners naar Jubbega komen voor de 5e editie van het IFKF. De deelnemers, vanaf zes jaar tot over de vijftig, komen uit alle hoeken van Nederand maar ook uit o.a. Duitsland, Italië en Engeland. Het bijzondere aan het IFKF, naast dat het de grootste ter wereld is, is dat een evenement van dit niveau wereldwijd alleen maar in grote steden plaatsvindt, waaronder Den Haag, Santorini en Helsingborg in Sweden. Jubbega, een klein dorpje in Friesland, mag zich dus aansluiten bij deze grote steden. ‘Elk jaar wordt...

Lees verder »