Herinrichting Diepswallen in volle gang in Kollum

Maandag 11 februari helemaal uit Engeland gearriveerd op de Wallen in kollum, de machine Silent Piler. Het trillingsvrij drukken van damwanden dit gaat met de Silent Piler.Het is een compacte drukmachine die zich autonoom over de damwanden kan bewegen. Het drukt de damwand de grond in door zich vast te klemmen aan de reeds geplaatste damwanden. Zo ‘loopt’ hij als het ware over de damwand. Met de reactiekracht van de klemmen kan de volgende damwandplank gezet worden. Voor het zetten van de eerste reeks planken kan een startframe voorzien van ballast worden ingezet.Maandag 11 februari is de eerste stalen damwand van 6 mtr de grond in gedrukt. Het vervangen van de wal beschoeiing biedt ook een unieke kans om het historisch centrum van Kollum weer in oude luister te herstellen.Gemetselde kadeVoor de kaden van de Diepswallen wordt uitgegaan van een gemetselde kade. Historisch is dit correct en het sluit goed...

Lees verder »