Mushin Dojo uit Dokkum dit weekend in de prijzen

Karateschool Mushin Dojo uit Dokkum heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de zevende editie van de“Ommelander Cup” in Appingedam, een toernooi vooral bedoeld om beginnende jeugdige karateka’s ervaring op te laten doen.Mushin Dojo had totaal negen deelnemers ingeschreven bij het onderdeel kumite (vechten) en kata (stijloefening met een reeks vastgelegde bewegingen uitgevoerd tegen meerdere denkbeeldige tegenstanders).Eerst werd het katatoernooi afgewerkt. Tremayne Akkermans (13 jaar) wist tot de finale door te dringen en werd uiteindelijk vierde. Latrell Akkermans (11 jaar), Maickel Bruinsma (13 jaar) en Hendrik Kuipers (44 jaar, die Mushin Dojo bij de volwassenen vertegenwoordigde), haalden ondanks dat ze hun kata goed uitvoerden de finale net niet en vielen dus buiten de prijzen.Vervolgens was het de beurt aan de wedstrijdvechters. Jan-Wieger Visser (9 jaar), Ramona Ploeg (11 jaar) en Niels Bosgraaf (15 jaar), behaalden op hun eerste toernooi respectievelijk een mooie derde-, tweede- en derde plaats. Lucas de Haan (11 jaar)...

Lees verder »