Friese start-up Aeroscan beleeft landelijke primeur

Onderhoud en beheer van gebouwen kan slimmer, beter en vooral efficiënter; met behulp van drones en technologie. Aeroscan, een Friese start-up uit Dokkum, beschikt sinds begin januari 2019 over alle benodigde vergunningen om een onderzoek naar de toepassing van drones bij vastgoed inspecties uit te voeren in stedelijk gebied. Op een aantal locaties in Fryslân, maar ook in de randstad, gaan ze testen. WoonFriesland is een van de partijen waarmee ze een test uitvoeren. De drone is hierbij uitgerust met middelen waarmee gevels en daken van woningen gedigitaliseerd worden. Ook wordt hierbij gebruik van sensoren en kunstmatige intelligentie. Uiteindelijk levert deze innovatie schaalgrootte, een forse besparing op onderhoudskosten en minder overlast voor de huurders op. De eerste testen worden in het begin van 2019 uitgevoerd.Aeroscan is samen met VMRG en OCTO ook initiatiefnemer van het door de EU gesubsidieerde platform ‘Façade Service Applicatie’ (FaSA). Zij en 39 partners ontwikkelen dit...

Lees verder »