Friesland College en Medical Groep gaan samen studenten

HEERENVEEN – School voor Service, Zorg, & Welzijn als onderdeel van het Friesland College en Medical Groep gaan samen 36 studenten opleiden tot mbo-verpleegkundigen. De twee organisaties willen op deze manier een bijdrage leveren aan de terugdringing van het tekort aan verpleegkundigen op de arbeidsmarkt. Zorgprofessionals uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe doen mee. Het eerste traject start op 1 april 2019. De regie op eigen ontwikkeling en leren staat centraal bij het Friesland College. Van de huidige en toekomstige verpleegkundigen wordt naast inhoudelijke kennis ook zelfstandigheid, nieuwsgierigheid, ondernemerschap en digitale vaardigheid gevraagd. Dit is samen te vatten in ‘een leven lang ontwikkelen’, een begrip dat niet alleen telt voor studenten, maar ook voor de huidige medewerkers in de zorg. Het Friesland College gelooft en ervaart dat leren in en met de praktijk de motor is voor dat leven lang ontwikkelen. Vanuit de eigen ervaring (‘doen’) in de praktijk...

Lees verder »