Samenwerking Omrop Fryslân en noordoostelijke omroepen

FRYSLÂN – Omrop Fryslân, RTV Oost, RTV Drenthe en RTV Noord slaan de handen ineen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Het is voor het eerst dat de regionale omroepen in Noordoost-Nederland structureel gaan samenwerken op redactioneel gebied. Media-minister Arie Slob heeft maandag 11 februari in de studio van RTV Oost het startschot gegeven voor het samenwerkingsproject. Hij deed dat door symbolisch de eerste tegel te lichten voor de vier omroepen. Aanleiding Elk moment van de dag komt via een veelvoud aan platforms een oneindige stroom nieuwsberichten op mensen af. De hoofdredacties van de vier omroepen zien het als hun publieke taak om tegenwicht te bieden in de vorm van gedegen journalistiek onderzoek. De afgelopen jaren zijn de regionale omroepen uitgegroeid tot multimediale bedrijven, die 24/7 nieuws van dichtbij publiceren op een veelvoud aan platforms. Veranderde werkwijze, meer platforms: het voert de druk op de redacties verder op. Met als gevolg...

Lees verder »