Dantumadiel wil proef spitsafsluiting op de Miedloane

Het college van B en W van de gemeente Dantumadiel heeft besloten een proef te starten met het afsluiten van de Miedloane in de Westereen tijdens de spitsuren. Het college komt hiermee tegemoet aan de wens van omwonenden, die last hebben van de toegenomen drukte op deze weg. Het gaat met name om woon-werk verkeer, dat de weg als sluiproute van en naar Dokkum gebruikt sinds de openstelling van de Sintrale As.Voor het verkeer vanuit De Westereen en achterliggende dorpen is het de bedoeling dat zij gebruik maken van de aansluiting De Westereen op De Sintrale As. Een deel van het woon- werkverkeer van en naar Dokkum gebruikt echter via de Miedloane de oprit bij de Dwarsloane op De Sintrale As. Hierdoor is de verkeersintensiteit op de Miedloane toegenomen, evenals het gevoel van verkeersonveiligheid bij de omwonenden en bij het langzame verkeer.MaatregelenDe gemeente Dantumadiel en Dorpsbelangen De Westereen zijn van...

Lees verder »