Nieuwe gedichtenbundel van Harry de Jong

HEERENVEEN – Het eerste exemplaar van de nieuwe gedichtenbundel Alsof Doodgaan Doodgewoon Is van Harry de Jong uit Heerenveen wordt op vrijdagmiddag 1 maart om 16.00 uur uitgereikt aan wethouder van cultuur Hans Broekhuizen. Dit gebeurt bij boekhandel Binnert Overdiep aan de Dracht in Heerenveen. Het boekje heeft als titel Alsof Doodgaan Doodgewoon Is en verschijnt bij uitgeverij Band of Books uit Gaanderen. Simon Carmiggelt, Fons Jansen, Drs. P en Peter van Straaten waren destijds helemaal lyrisch van de gedichtjes en puntige observaties van Harry de Jong. Carmiggelt schreef er meerdere malen over in zijn rubriek Kronkel in Het Parool, Fons Jansen gebruikte een aantal voor zijn programma Zullen We Handhaven en Peter van Straaten maakte er tekeningen bij. Er verschenen tussen 1975 en 1983 vier bundels en daarvan werden ruim 30 duizend exemplaren verkocht. Lange tijd waren ze niet meer te krijgen, maar dezer dagen heeft de jonge en...

Lees verder »