Actie tegen het uitmelken van AOW en pensioen van werknemers.

HEERENVEEN – FNV heeft in 9 ledenbijeenkomsten uitleg gegeven waarom de onderhandelingen met het kabinet zijn mislukt. De bijeenkomsten werden door honderden leden bezocht. Meer dan zich hadden opgegeven. In de bijeenkomsten in Friesland (Sneek, Drachten, Leeuwarden en Heerenveen) is uitleg gegeven wat er al verslechterd is. De AOW-leeftijd is verhoogd en versneld verhoogd. De AOW-leeftijd wordt in Nederland 8 jaar vroeger 67 jaar dan in Duitsland en België. De beloofde oplossing voor zware beroepen is er niet gekomen. In tegendeel. Het AOW-partner pensioen is afgeschaft in 2015 waardoor éénverdieners het gemiddeld meer dan 2 jaar met 50% AOW moeten doen. Terwijl alleenstaanden 20% meer AOW krijgen. Mensen die lichamelijke arbeid doen leven korter en van hen is 70% éénverdieners. Partijen als CDA, SGP, CU die zeggen voor éénverdieners op te komen, zwijgen over deze AOW-misstand. De rekenrente waarmee de dekkingsgraad van pensioenfondsen wordt berekend is in 2007 afgeschaft door...

Lees verder »