Internationale schaatstalenten gaan voor records tijdens 31ste Vikingrace

HEERENVEEN – Afgelopen weekend stond ijsstadion Thialf in het teken van de 31ste Viking Race. Tijdens dit tweedaagse internationale toernooi, dat sinds 1989 wordt georganiseerd door STC Rutten, gingen zo’n 288 jonge schaatsers onderling de strijd aan in Thialf. De deelname is voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. De schaatsers kwamen onder andere uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Polen, Italië, Oostenrijk, Wit Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië en Denemarken. Veel schaatsers die nu aan de internationale top staan hebben in het verleden ereplaatsen behaald tijdens de Viking Race. Bekende Nederlandse oud-deelnemers zijn onder andere Sven Kramer, Ireen Wüst, Koen Verweij, Marrit Leenstra. Tevens waren Patrick Roest, Kai Verbij, Antoinette de Jong, Joy Beune en Jutta Leerdam en de Oostenrijkse Vanessa Herzog vele jaren van partij. Van de jongere lichting waren Femke Kok, Michelle de Jong en Femke Beuling voor kort nog deelnemers aan...

Lees verder »