Audities jonge Salomon Levy

In de historische muziektheater-voorstelling Salomon – Het Kollumer Oproer is er ook een rol voor een jonge Salomon Levy. Voor deze rol van ‘lytse Salomon’ konden jongens tussen de 10 en 14 jaar zich de afgelopen tijd aanmelden. In totaal 19 jongens uit deze regio hebben zich hiervoor aangemeld. De audities zijn op zondag 17 maart, de sterfdag van Salomon Levy, in De Westereen. In dit dorp woonde Salomon Levy totdat hij op 17 maart 1798 in Leeuwarden werd onthoofd.De voorstelling speelt op 4, 5, 6, 7 & 8 juli op het Maartensplein in Kollum. Om het voor de jonge spelers niet te zwaar te maken, worden er zondag 3 jongens geselecteerd. Zo kunnen zij afwisselend voorstellingen spelen. De audities vinden plaats vanaf 15 uur in het Badhûs aan de Sportloane 2b in De Westereen. De kandidaten worden welkom geheten door Syb van der Ploeg, die in de voorstelling de...

Lees verder »