Janine Smit uit Heerenveen derde bij ‘De Zilveren Bal’

LEEUWARDEN – Het sprintspektakel ‘De Zilveren Bal’ in de Leeuwarder Elfstedenhal is vrijdagavond bij de mannen is gewonnen door de Japanner Yuma Murakami, bij de dames was de Russische Golikova de snelste. Murakami kwam in de finale in 9.63 over de streep net iets sneller dan de Canadese Laurent Dubreuil die finishte in 9.79. Grote verrassing was de 17-jarige B-junior Stefan Westenbroek uit Ommen, hij plaatste zich ten koste van oud-Olympisch Kampioen en winnaar van De Zilveren Bal in 2018, Michel Mulder voor de finale, Stefan kwam in 9.85 als derde over de streep. De Angelina Golikova won met een tijd van 10.37, dit was tevens een baanrecord. Janine Smit uit Heerenveen eindigde in de finale bij de vrouwen uiteindelijk als derde. Ze reed 10.61 net achter de Japanse Konami Soga die 10.59 noteerde. Grote afwezigen bij het toernooi waren publiekstrekkers Europees Kampioen Kai Verbij en Nederlands Kampioen Sprint Hein...

Lees verder »