Be Quick Dokkum in tweede helft onderuit in Harlingen

Be Quick heeft de belangrijkewedstrijd tegen concurrent en tevens staartclub Zeerobben met 2-0 verloren. De beide doelpunten vielen na rust. Vanwege blessures, een schorsing en andere verplichtingen, moest trainer Henk Konings opnieuw flink sleutelen aan zijn basisteam.Al na één minuut had Be Quick een voorsprong kunnennemen. Janco Wiersma kwam vrij voor keeper Jacob de Vries, maar de fraaiekans werd niet verzilverd.Het spel golfde op en neer en de teams waren voor rustvrij goed aan elkaar gewaagd. De schuin over het veld staande wind zorgde soms voor vreemde effecten maar ook voor opvallend veel balverlies aan beide kanten.Natwaalf minuten kreeg Zeerobben de eerste kans, maar keeper Eelke Kooistra redde prima. In het verdere verloop van de eerste helft kreeg Zeerobben nog een paar kansen, maar Kooistra onderscheidde zich opnieuw en voorkwam daarmee een voorsprong van de thuisclub. Dylan Drent schoot vlak voor rust nog gevaarlijk voorlangs en een harde pegel van...

Lees verder »