Heerensloot al suppend zwerfafvalvrij gemaakt

HEERENVEEN – Vrijdag, tevens World Water Day, hebben SUPAWAY Heerenveen en SUPAway Grou de handen ineen geslagen voor een grootschalige schoonmaakactie in de Heerenveense grachten. Het startsein van deze ‘SUPporter van Schoon Heerenveen-tocht’ werd gegeven door Carlos Platier Luna (winnaar Expeditie Robinson 2017), topsporter Rianne de Vries (shorttrackster) en centrummanager Peter de Vries. Verschillende suppers van SUPAWAY Heerenveen en SUPAway Grou gingen na de kick-off bewapend met een vuilniszak en een grijper of prikker het water op. De deelnemers konden hun volle vuilniszakken afgeven bij een meevarende boot van Wijkbeheer. Daarnaast werden de bermen langs het water aan de Fok afval vrij gemaakt. Medewerkers van Wijkbeheer waren met een dreg in de weer om fietsen uit het water te vissen. Tijdens de Landelijke Opschoondag worden door heel Nederland ruim 3000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim 140.000 mensen aan meedoen. Voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag 2019 zie: www.supportervanschoon.nl. Peter...

Lees verder »