Brandweer Heerenveen in de prijzen

GORREDIJK – Afgelopen zaterdag zijn onder prachtige omstandigheden de Provinciale Brandweervaardigheidstoetsen in de Klasse TS-HD gehouden in Gorredijk. De negen deelnemende ploegen kregen een niet alledaags scenario voorgeschoteld. Een brand op een schip en een reanimatie. Van de negen deelnemende ploegen gaan de drie beste ploegen door naar de volgende ronde op 11 mei in Leek. Brandweer Winschoten ging met de eerste prijs naar huis. De tweede plaats was voor Heerenveen en Koudum werd derde. Scenario De schipper van de “Tjerk Hiddes” is zijn schip aan het restaureren. Hij besluit onder andere zijn oude motorsteunen te vervangen voor nieuwe. Om de oude motorsteunen los te krijgen moet hij deze doorsnijden met een snijbrander. De snijbrander wordt boven op het dek geplaatst om beneden veilig te kunnen werken. Ook haalt de schipper nog 2 gasflessen uit ruim die daar lagen opgeslagen. De gasflessenflessen worden achter op het dek geplaatst. De schipper...

Lees verder »