Toerisme en Nienke van Hichtum in de Weekend Nieuwsshow

Van nieuwbouw voor scholen in Feanwâlden tot toerisme en van landschapsherstel rondom de Sintrale As tot het theaterstuk Nienke; de Weekend Nieuwsshow van 30 maart bood weer veel nieuws uit de regio. Stichting Roobol en PCBO Dantumadiel willen een nieuwe duurzame en energiezuinige school bouwen in Feanwâlden. Op een inloopavond voor inwoners zijn verschillende ideeën voor de plek en invulling van een mogelijk nieuw gebouw besproken, zo vertelde Wethouder Gerben Wiersma van de gemeente Dantumadiel. Hij ging ook in op vragen over hoe dit plan zich verhoudt tot de plannen voor een nieuw Multifunctioneel Centrum in het dorp.Wethouder Jelle Boerema van Noardeast-Fryslan gaf een toelichting een nieuwe toeristische visie voor de regio. Daarbij wordt onder andere ingezet op streekmerken zoals de stad Dokkum, het Lauwersmeer en Werelderfgoed Waddenzeee. In overleg met recreatie-ondernemers, raadsleden en Dorpsbelangen worden de plannen verder uitgewerkt.Binnenkort start de tweede ronde voor landschapsherstel rondom de Sintrale As. Omgevingsmanager...

Lees verder »