Vier Fries kampioenen Turn- en Gymsport Dokkum

Zaterdag vonden de Friese kampioenschappen voor de eerste en tweede divisie plaats. In de eerste wedstrijd turnden Nine Postma (instap N1) en Sterre Verhulst (pupil 1 N2). Nine begon haar wedstrijd op het toestel brug, ze turnde een losom tot handstand, maar viel daarna helaas de verkeerde kant op. Gelukkig lukte het om de oefening met mooie reuzen af te maken. Op het toestel balk begon ze met een klein foutje, maar turnde ze de oefening stabiel verder. Op vloer liet ze al haar power zien met mooie flikflakken en een hoge salto. Tot slot het onderdeel sprong, waar Nine nog mooi kon knallen. Nine turnde als enige Friezin in dit hoge niveau en mocht daarom een gouden medaille ontvangen.Sterre Verhulst startte de wedstrijd op sprong met een mooie handstandoverslag en streksalto. Hierna over op het toestel brug, met een mooie losom en reuzen. Sterre is altijd heel stabiel op...

Lees verder »