445 kinderen in Heerenveen leggen het VVN praktisch Verkeersexamen af

HEERENVEEN – Op 8,9,11 en 18 april aanstaande verzorgt afdeling VVN Heerenveen i.s.m de politie Heerenveen het praktisch Verkeersexamen in Heerenveen en Akkrum. Het examen wordt afgenomen bij17 scholen in Heerenveen en 3 in Akkrum. In totaal doen er 445 leerlingen mee. De start vindt plaats op 8 april 2019 bij het Abe Lenstra Stadion te Heerenveen. Kinderen kwetsbaar in verkeer In 2017, kwamen er in Nederland 16 kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar om door een ongeval in het verkeer. Daarnaast raken er jaarlijks ongeveer 2.000 kinderen in het verkeer ernstig gewond. Bij alle ongevallen met kinderen in de groep 0 tot 15 jarigen is ongeveer derde als fietser betrokken bij een ernstig ongeval. Nog altijd zorgt het verkeer voor teveel jonge verkeersslachtoffers. Laten zien wat je kunt Veilig Verkeer Nederland werkt er daarom hard aan om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het VVN praktisch Verkeersexamen....

Lees verder »