Van Amersfoort schiet sc Heerenveen naar zwaarbevochten winst

HEERENVEEN – sc Heerenveen heeft zaterdagavond gewonnen van Excelsior, al duurde het in het eigen Abe Lenstrastadion tot de laatste minuut voordat de Friezen wisten te scoren. Met nog zeven wedstrijden te gaan is SC Heerenveen bezig met een eindsprint. Sinds de winterstop zette Heerenveen een goede reeks neer, tot twee weken geleden werd verloren van De Graafschap.  Om mee te doen om de play-offs voor Europees voetbal moest Heerenveen een goed resultaat neerzetten tegen Excelsior, Aanvallend begin Heerenveen ging meteen in de aanval en dat leverde al snel kansen op. In de vierde minuut haalde Ben Rienstra in de zestien meter uit, maar zijn schot werd gepareerd. In de vijf minuten daarna waren er twee kopkansen voor spits Sam Lammers, maar hij wist de voorzetten van Jizz Hornkamp en Dennis Johnsen niet te verzilveren. Weer een kwartier later dribbelde Lammers richting Excelsior-keeper Alessandro Damen, die Lammers pas op het...

Lees verder »