Zondagavond zang met Chr. mannenkoor Westerlauwers

Zondagavond 31 maart was er, onder grote belangstelling, in de Oosterkerk te Kollum een zondagavond zang gehouden met medewerking met het prachtige Chr. Mannenkoor Westerlauwers.Koor, zang en samenzang werden afgewisseld. Het koor staat onder leiding van dirigent Jan Hibma Koor en samenzang wordt begeleid door Jan Kroeske. Momenteel heeft het koor iets meer dan 100 leden die uit de grensstreek van Fryslân en Groningen komen.In de muziekwereld is Jan zeker geen onbekende want op 14 jarige leeftijd begon hij al met dirigeren. Ook speelde hij op jeugdige leeftijd mee in het Frysk fanfare orkest. Na de middelbare school studeerde hij aan de conservatoria van Leeuwarden en Hilversum. In het dagelijks leven is Jan docent klein koper aan het Kunstencentrum Atrium in Sneek. Sinds 1996 is hij verbonden als dirigent van het interkerkelijk mannenkoor Edoza te Sneek. Naast nu 2 Friese mannenkoren is hij ook verbonden als dirigent bij enkele muziekverenigingen.Eind...

Lees verder »