Andries Keuning en Jeroen Keuning van Blaauw Woonidee in Jubbega: Een verborgen parel in de woonwereld

JUBBEGA – “Goedemorgen, meneer Blaauw”, wil ik zeggen, wanneer ik in de grote woninginrichtingzaak van Blaauw Woonidee de handen schud van vader Andries, moeder Lea en zoon Jeroen, de eigenaren van het familiebedrijf in Jubbega. “Andries Keuning”, zegt hij. En Jeroen stelt zich voor als “Jeroen Keuning, de vijfde generatie.” We moeten even terug in de tijd om de naam Blaauw te vinden. “Ons verhaal begint 122 jaar geleden, in 1897”, vertelt Andries Keuning, wanneer we met een kopje cappuccino plaats hebben genomen aan een lange tafel in de ontvangstruimte. “Dat wil zeggen, we hebben een handgeschreven nota van het bedrijf teruggevonden, waarop staat ‘Sinds 1897’. Toen begon Harm Blaauw een handel in manufacturen vanuit een oud vervenershuisje, hier in Jubbega. Achter het huisje had hij nog twee koeien op stal.” Harm Blaauw ging met korven op de transportfiets bij de weg langs, in Jubbega en omgeving. Hij verkocht kleding,...

Lees verder »