Daniil Ivanov uit Rusland winnaar WK IJspeedway

HEERENVEEN – Afgelopen weekend stond Thialf in het teken van het WK IJsspeedway. Voor het derde jaar op rij vond het grote internationale evenement plaats in Heerenveen. Aan de IJspeedway doen slechts enkele Nederlandse rijders mee. Tuinstra Jimmy Tuinstra uit Tzummarum is in Thialf op de tiende en laatste dag van het wereldkampioenschap ijsspeedway veertiende geworden. Simon Reitsma werd bij zijn afscheid zestiende en laatste. De titel ging naar Daniil Ivanov uit Rusland. De 18-jarige Tuinstra werd twee weken geleden nog de jongste debutant ooit op het WK. Zaterdag had hij met een elfde plaats zijn beste dag en zondag pakte hij dus nog eens drie punten. “Ik mag absoluut niet klagen”, zei Tuinstra na afloop. “Ik heb heel wat stappen gezet. En ik ben nog maar 18 jaar, dus wat dat betreft is het prima gegaan.” In de laatste twee races van zondag crashte Tuinstra tweemaal. Dat kwam door...

Lees verder »