Foutenfestival pakt nadelig uit voor Geel Wit

In de laatste confrontatie tussen Franeker (dat sopt met zondagvoetbal) en Geel Wit hielden de verdedigingen van beide partijen open huis. Het publiek werd getrakteerd op liefst elf doelpunten, waarvan de thuisclub zes op zijn naam kon schrijven.Franeker opende de score na een kwartier. Tot dan ging het gelijk op, maar plotseling kwam Marco de Groot vrij voor het doel en hij faalde niet: 1-0. Vanaf dat moment gingen de Amelanders beter voetballen en drongen ze Franeker terug op eigen helft. De gelijkmaker van Bente Bonthuis na 38 minuten was dan ook niet meer dan terecht. Hij verzilverde een vrije schop na een lichte overtreding op Danny Metz.Toch zou Geel Wit de rust niet halen met die stand. Na een overtreding van Johan Kolk mocht Franeker een vrije schop nemen. De bal werd finaal gemist door Kevin Kiewiet, waardoor Noël Wever eenvoudig kon binnen tikken: 2-1. Geel Wit had de...

Lees verder »