Turnlust naar Fries Kampioenschap turnen

Afgelopen zaterdag scheen niet alleen de zon buiten maar ook in de sporthal 'De Doelstien' van Dokkum voor Turnlust Hallum. Wedstrijdgroep 2 turnde zaterdag de laatste plaatsingswedstrijd voor het FK.Esmee Post was de 1e wedstrijd veruit de beste turnster in haar categorie, instap D2 maar liet dit maal her en der wat foutjes zien en moest tevreden zijn met een 4e plaats. Zij heeft zich desondanks als eerste geplaatst voor het FK. Yfke Huizenga turnde wederom een mooie constante wedstrijd op alle 4 toestellen en kreeg voor de 2e keer de gouden medaille omgehangen. Yfke is in ieder geval ook door naar het FK. Laura Mast ontving een 5e medaille in dezelfde categorie, instap D3, en plaatste zich ook voor het FK. Laura Dijkstra viel dit keer buiten de prijzen maar turnde een prachtige balkoefening.Ten slotte was het de beurt aan de jongste deelneemsters Amarens Post en Jildau Snijders pre-instap...

Lees verder »