Tweede plaatsingswedstrijd TGD

Op zaterdag 30 maart organiseerde Turn- en Gymsport Dokkum de tweede plaatsingswedstrijd voor het Fries kampioenschap voor wedstrijdgroep 2 in Dokkum. Hier deden namens Turn- en Gymsport Dokkum veel jonge turnsters aan mee.In de eerste wedstrijdronde turnden Elyze Wierda (pré instap 1 D2) en Eva Kienstra (Instap D4). Elyze is nog maar zes jaar oud en daarmee de jongste deelneemster in dit niveau. Ze liet onder andere zien dat ze al goed kan springen op hoge matten. Eva blonk vandaag uit op de balk, waar ze met haar stabiele oefening de hoogste score van haar categorie kreeg. Tijdens de prijsuitreiking kregen Elyze en Eva beide een gouden medaille omgehangen.In de tweede wedstrijdronde turnden Britt Metz, Ellin de Boer, Hania Azahaf, Yfke Hannema en Esmee Mullender (pré instap 2 D4). Britt liet haar springbenen zien en werd op dit onderdeel tweede. Esmee lukte het om met haar nette vloeroefening tweede te...

Lees verder »