Paro houdt Hendrik gezelschap

“Hendrik en Paro zijn sinds een paar weken dikke vrienden”, vertelt Talantbegeleidster Elke Kloostra. Niet verwonderlijk, want Paro is een vertederende, zachte robotzeehond. Met tevreden geluidjes reageert Paro op de mensen in zijn omgeving. Een schenking van de Vrienden van Talant (via de Vriendenloterij) maakte de aanschaf van deze robotzeehond mogelijk.Hendrik krijgt ondersteuning van Talant op Eskestraat in Kollum. “Door zijn spierziekte wordt zijn wereld steeds kleiner. Hij kan er niet meer zelf op uit en kan zichzelf steeds minder verstaanbaar maken”, geeft Elke aan. “We hebben vaak minder tijd dan we zouden willen voor Hendrik. Hij is een echt gezelschapsmens. Sinds we Paro hebben, kunnen we hem iets extra’s bieden.”EmotioneelParo reageert op geluid, aanraking en beweging. Per persoon kan het gedrag van Paro ingesteld worden. “We merken dat Hendrik door het gezelschap van Paro overdag alerter is, waardoor hij ’s nachts beter slaapt,” vertelt Elke. “In het begin werd...

Lees verder »