Scholieren kruipen in de huid van politieagent tijdens Doe Dag

HEERENVEEN – ‘Ik weet het nu zeker: dit wil ik worden!’. Dat is het resultaat van de Doe Dag op 2 april van Zuid Friesland On Stage. Bijna 900 vmbo leerlingen hebben een beter beeld gekregen van beroepen in hun regio. In het kader van de Doe Dag van Zuid Friesland On Stage gingen de leerlingen op werkbezoek bij twee bedrijven naar keuze. De leerlingen hebben de afspraken met deze bedrijven gemaakt tijdens het Beroepenfeest van Zuid Friesland On Stage op 14 maart. Daar waren zo’n 250 beroepsbeoefenaren aanwezig. Met hen konden de leerlingen een afspraak maken voor een werkbezoek tijdens de Doe Dag. Tijdens de Doe Dag hebben de leerlingen de kans gekregen om een goed beeld te krijgen van beroepen en bedrijven waar ze interesse in hebben. Daar waar leerlingen ’s ochtends bij een kapsalon aan het werk waren, gingen ze ’s middags als lifeguard het zwembad in....

Lees verder »