Tjongerschans start met online keuzehulp voor patiënten met een liesbreuk of galsteenlijden.

HEERENVEEN – Per dag maakt een mens zo’n 30.000 keuzes. De meeste keuzes maken we onbewust en hebben ook weinig gevolgen. Maar er zijn ook keuzes die meer impact hebben. Bijvoorbeeld het kopen van een huis of auto, of in het ziekenhuis: ‘laat ik me wel of niet opereren?’. Online keuzehulp Om de keuzes in het ziekenhuis beter te kunnen maken, start Tjongerschans binnenkort met de keuzehulpen van PATIENT+. Deze keuzehulpen bevatten begrijpelijke en relevante informatie voor de patiënt, over de diagnose en de voor- en nadelen van de mogelijke behandelingen. Ook staan er vragen in, waarmee de patiënt inzicht krijgt in zijn eigen voorkeuren. Na het invullen van de keuzehulp is de patiënt beter geïnformeerd en weet hij beter wat hij wil. De patiënt en de arts kunnen hierdoor diepgaand en op maat met elkaar in gesprek. Onderzoek toont keer op keer aan dat een patiënt meer tevreden is...

Lees verder »