10-jarig jubileum Klystergids Olga Baggelaar

Natuur- en Wadgids Olga Baggelaar uit Holwerd is tien jaar actief als vrijwilliger bij NME De Klyster. Olga is gefascineerd door het Waddengebied, ze vaart er graag, fotografeert, schildert, duikt en wil haar liefde voor dit werelderfgoed bovendien graag doorgeven aan kinderen en dat doet ze nu al 10 jaar voor NME De Klyster. Olga heeft voor basisschoolgroepen zelf excursies ontworpen voor de kwelder bij Moddergat en naar de vaargeul bij Hoek van de Bant en heeft op deze plekken de afgelopen jaren duizenden leerlingen de mooiste wadschatten laten ontdekken.Daarnaast is Olga gids in het Veenkloosterbos en Geastmerbosk waar ze met kinderen op zoek gaat naar onder andere paddenstoelen, vogels en bodemdiertjes. Olga werd tijdens de vrijwilligersvergadering van De Klyster in het zonnetje gezet en werd bedankt voor haar enthousiasme, waarmee ze de jongere generatie betrekt bij de natuur. Ze ontving de klysterspeld en een grote bos bloemen.10-jarig jubileum Klystergids...

Lees verder »