Het project ’Veilig op Weg’ Prins Bernhardschool Kollum

Waar kinderen en vrachtwagens elkaar ontmoeten, kunnen hele gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto’s.Kollum / Prins BernhardschoolCorina Hamer, chauffeur en instructeur van Transport en Logistiek Nederland was dinsdag 2 april te gast op CBS Prins Bernhard om de leerlingen van de groepen 5/6 en 7/8 bewust te maken van de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. De kinderen leren tijdens de les twee vuistregels die essentieel zijn om veilig als fietser deel te nemen aan het verkeer. ‘Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen’ en ‘houd minstens drie meter afstand’.Dode HoekHet project ’Veilig op Weg’ bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles...

Lees verder »