Raad van Kerken Heerenveen organiseert Palmpasenoptocht

HEERENVEEN – Op zondag 14 april is het Palmpasen. Dat wil zeggen: op deze dag denken we aan Jezus die op een ezeltje Jeruzalem binnenrijdt en door de mensen met gejuich en palmtakken wordt begroet. Om dat te vieren organiseert de Raad van Kerken Heerenveen een Palmpasenoptocht. Aan het einde van de ochtenddienst komen we vanuit de R.K. kerk, Pniël, de Vermaning en Trinitas lopend naar het gemeenteplein. De kinderen van de Sionskerk en het Apostolisch Genootschap komen daar dan ook met de huifkar. Dan wordt er om ongeveer 11.00 uur, een Palmpaasoptocht voor klein en groot gehouden. Dat wordt een vrolijk gebeuren onder (bege)leiding van ds Anne-Meta Kobes en leden van Advendo, de brassband van Heerenveen- Zuid. Ook worden daar broodhaantjes uitgedeeld die op de palmpaasstok horen. De organisatie houdt het kort want al die lekkernijen aan de palmpaasstok vragen erom opgegeten te worden. Iedereen (in het bijzonder de...

Lees verder »