Iepen Mienskipfûns keert geld uit aan ruim driehonderd projecten

FRYSLÂN – In het vierde jaar van het Iepen Mienskipfûns van de provincie is aan 311 projecten geld uitgekeerd. Alle projecten hebben als doel de leefbaarheid in de provincie te verbeteren. In totaal zijn er vierhonderdvijftig aanvragen gedaan. Het Iepen Mienskipsfûns is in 2015 ingesteld. Het idee erachter is dat het fonds helpt bij het maken van een ‘sterke gemeenschap’. Door het fonds is het makkelijker geworden om een subsidie aanvraag te doen. Volgens gedeputeerde Johannes Kramer heeft die aanpak zijn vruchten afgeworpen: “Ja, absoluut. We hebben de afgelopen vier jaar veel kleine en grote projecten mogelijk gemaakt. Van heel kleinschalig tot groot en significant. Dat heeft de provincie wel vooruit geholpen.” Zuidwesten kan fonds niet vinden Opvallend is dat er in het zuidwesten van de provincie de minste aanvragen worden ingediend. Er is slechts vanuit de helft van de dorpen in de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest Fryslân...

Lees verder »