Uilenpalen geplaatst langs Sintrale As

Langs de Sintrale As zijn tussen Dokkum en de Westereen afgelopen week ruim 100 uilenpalen geplaatst. Daarnaast zijn op de hectometerbordjes rollers geplaatst, waardoor uilen daar niet meer op kunnen zitten.Vanaf de nieuwe hoge palen kunnen de vogels veilig wegvliegen en worden ze niet meer aangereden. Gedeputeerde Johannes Kramer en voorzitter van de Kerkuilenwerkgroep Johan de Jong plaatsten vandaag – donderdag 4 april - samen een nieuwe paal, gemaakt van gerecycled materiaal.Op een traject van zo’n 10 km van de N356 komen 140 van deze 3 meter hoge uilenpalen te staan. Daarnaast plaatst de provincie rollers op de groene hectometerbordjes. Uilen kiezen er daardoor voor om verderop in de berm op zo’n paal te gaan zitten. Hierdoor vliegen ze vanzelf over de auto’s in plaats van er voor langs.Minder slachtoffersDeze maatregel is bedacht in samenwerking met de Kerkuilenwerkgroep, om het aantal verkeersslachtoffers onder uilen te verminderen. Uit een eerdere proef...

Lees verder »