Jongeren worden voedselexperts

De afgelopen weken hebben leerlingen van havo 4 en vwo 5 van het Dockinga college in Dokkum op een bijzondere manier gewerkt aan het thema voedsel. Vanuit de gemeente Noordeast-Fryslan en de makelaars Jong Leren Eten kregen zij de vraag: ontwikkel lesmateriaal over gezond en duurzaam voedsel voor de brugklas. Op vrijdag 12 april presenteren zij hun resultaten aan vertegenwoordigers van de gemeente en voedselexperts.Gezonde en duurzame voeding: wat is dat?Gezonde en duurzame voeding is een heel actueel thema. Maar ook heel breed, want je kunt het hebben over de productie van voeding en het transport, over verpakkingen en verspilling, maar ook over het maken van gezonde keuzes. Om de leerlingen een beetje op weg te helpen, kwamen de initiafnemers van 'Ik Eet Duurzaam' (www.ikeetduurzaam.nl) een gastles verzorgen. Ook hebben de leerlingen restaurants en kantines bezocht om een beeld te krijgen van hoe zij met dit thema omgaan. Verder kregen...

Lees verder »