Museumweekend in Museum ’t Fiskershúske

Museum ’t Fiskershúske in Moddergat viert het weekend van 13 en 14 april het nationale museumweekend. De entree is voor bezoekers helemaal gratis. Er is een leuke activiteit voor kinderen én we zetten een pronkstuk in het zonnetje.Pronkstuk ‘Keelknopen uit de 19e eeuw’ De gouden trots van elke stoere visserman vormen het pronkstuk van ons museum tijdens het Museumweekend: keelknopen uit de 19e eeuw. Deze knopen sloten het wit linnen of rood wollen hemd bij de keel, volgens hetzelfde principe als manchetknopen.Van het huisje ’t Fiskershúske is een model/bouwplaat gemaakt zie zelf in elkaar gezet kan worden. Kinderen kunnen het museum ontdekken met een speurtocht.Op zaterdag is het museum open van 10-17 uur, op zondag van 13-17 uur.Museumweekend in Museum ’t Fiskershúske

Lees verder »