Signeersessies en workshops van striptenaars

Op zaterdag 13 en zondag 14 april doet Museum Dokkum mee aan het nationale museumweekend. Dit weekend staat in het teken van stripverhalen, striptekenaars en ‘De Friese vrijheidsstrijd’. De entree is dit weekend gratis!Naast de vaste tentoonstellingen is ook de expositie ‘Fete & Grutte Pier, Friese vrijheidsstrijd verbeeld door Striplân en Mudhoen’ te zien. De expositie laat het werk zien van de striptekenaars Skelte Braaksma (Striplân) uit Marrum en Richard Bos en Alexander Russchen (Mudhoen) uit Leeuwarden.In de expositie staan de recent uitgebrachte stripboeken van Skelte Braaksma en Mudhoen centraal. ‘Fete’ van Skelte Braaksma (Striplân) gaat over de strijd in de 15e eeuw tussen de Schieringers en Vetkopers. ‘De strijd van Grutte Pier’ van Mudhoen vertelt het leven van Grutte Pier en is een bundeling van de serie die het duo maakte over deze Friese volksheld.Workshops en signerenIn het weekend zijn de striptekenaars aanwezig om te vertellen over hun werk,...

Lees verder »