Studenten Friesland College exposeren hun design in Valencia

HEERENVEEN – Tien studenten van het Friesland College exposeren in april hun werk in Spanje tijdens de Craft Exhibition in het Craft Centre of the Valencian Community in Valencia. In het kader van de European Days of Crafts worden er allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder de expositie met speciale objecten van studenten uit Nederland, Bulgarije en Spanje. Er is bijzonder werk naar Valencia gegaan. Zo maakte FC-studente Masha van Kammen onder begeleiding van keramiste Lies van Huet objecten met de nieuwste aanwinst van FC D’Lab: de WASP 3D kleiprinter. Deze printer werkt – naast met klei – met allerlei circulaire materialen als cellulose en PHA van zuiveringsslib, bioplastics van aardappelzetmeel en glycerine of een beton van riet en lignine. Het past uitstekend in het principe van Craft Your Future. Dit is een educatief Europees project, waarin het Friesland College, House of Design in Groningen en Learning Hub Friesland samen met partners...

Lees verder »