Waddencentrum Holwerd opent seizoensdeuren

Het waddenbelevingscentrum “De Noordhoren” te Holwerd, opent dit seizoen zijn deuren op 2e paasdag en zal vervolgens elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur te bezoeken zijn. Groepen – al dan niet vanuit de wadlooparrangementen die door “De Noordhoren” worden georganiseerd - zijn na reservering, ook op andere tijden welkom.Binnenin het omgetoverde kerkgebouw is een schat aan waddeningrediënten te bewonderen, waaronder meerdere soorten in de Waddenzee voorkomende vissen in de verschillende aquaria. Ook kunnen wadvogels, krabbetjes en een heuse zeehond van dichtbij worden bekeken of gevoeld. Op de microscooptafel kan onderzoek worden verricht, bijvoorbeeld van het – daar aanwezige of zelf meegenomen – slikzand, waddenzeewater of –algen. Schelpen en andere vondsten zijn uitgestald en in de informatiehoek kan een minibibliotheek antwoord geven op velerlei waddengerichte vragen.Het centrum was de afgelopen jaren gericht op het onderwerp “Eten en Gegeten worden”. Eind augustus van dit jaar wordt een nieuw...

Lees verder »