Jeugdfonds Sport Friesland ziet stijging in hulpaanvragen kinderen

HEERENVEEN – In Friesland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. Het Jeugdfonds Sport Friesland geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen die om financiële redenen niet kunnen sporten. In 2018 konden 2561 kinderen starten met sporten dankzij het Jeugdfonds Sport Friesland. Dit zijn er bijna 180 meer dan in 2017 en 600 meer dan in 2016. 13.000 Kinderen hebben financiële bijdrage nodig Het Jeugdfonds Sport Friesland heeft in Fryslân de ambitie om alle kinderen (13.000) die om financiële redenen niet kunnen sporten te bereiken. Jeugdfonds Sport Friesland vergoedt voor die kinderen de contributie en de benodigde kleding en sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten. In 2018 hebben 17 gemeenten in Friesland geld beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen steeds meer kinderen in Friesland geholpen worden door het Jeugdfonds Sport Friesland. Ook werkt het Jeugdfonds Sport Friesland samen met andere fondsen. Zo is het Jeugdfonds Sport Friesland samen met...

Lees verder »